543
Downloads
8
Episodes
I denne samtaleserien blir vi kjent med kunstnere som alle har bygd sine egne hus eller atelier. Vi diskuterer hvordan kunstnernes kompetanse og erfaringer fra kunstneriske prosesser gjør seg gjeldende i deres unike tilnærming til et byggeprosjekt. At mennesker bygger sine egne hus er ikke noe nytt, det har vi bestandig gjort. Det er kunstnernes tilnærming til oppgaven som er annerledes. Spesielt interessant er det å se på forholdet de har til materialene de bruker. Flere av prosjektene er gjennomført med mye gjenbruk av byggematerialer. At vi må forvalte de ressursene vi har på en god måte blir stadig mer aktuelt. Hos kunstnerne er motivasjonen for å gjenbruke like mye begrunnet i økonomi som økologi, men metoden ligger også nært måten flere av dem jobber på atelieret. Et byggeri der vi benytter gjenbruksmaterialer, fremfor spesialiserte produkter, krever omstilling. En omstilling hvor vi kan lære mye av kunstnernes evne til å komponere med tilgjengelige materialer. Samtaleserien er utviklet av Trygve Ohren. Prosjektet er støttet av ROM, Norsk Kulturråd og Fond for lyd og bilde.
Episodes
Sunday Sep 12, 2021
Sunday Sep 12, 2021
Alexander holder på med sin kunstneriske Phd med fokus på hvordan grupper kommer sammen for å bygge på dugnad, eller bayanihan som det heter på Filippinsk. Samtalen kretser rundt selvbygging - arkitektur som en prosess, gjenbruk og respekt for materialer, og gleden av å ikke vite hva som skal bygges.
- Alexander Eriksson Furunes (f. 1988) studerte ved Architectural Association School of Architecture før han tok sin mastergrad ved NTNU. Via eget firma har han gjennomført en serie med ulike medvirknings-prosjekt i England, India, Filippinene, Brasil, Vietnam, Kina og Norge. Sammen med sin kollega, Sudarshan Khadka, sto de for prosjektet som ble presentert i den filippinske paviljongen under Venezia Biennalen 2021.
Comments (0)
To leave or reply to comments, please download free Podbean or
No Comments
To leave or reply to comments,
please download free Podbean App.